Az úszás, egy nagyszerű módja a kutya kikapcsolódásához, szórakozásához.

Szuper ötlet, ha hűvösen szeretnénk tartani kedvencünket a meleg napokon. De, mint minden más, ami ebben a világban szórakoztató, van néhány veszély amire nem árt, ha odafigyelünk.

Íme néhány hasznos tipp!

Ne feltételezzük elsőre, hogy kutyusunk tud úszni. Néhány fajta, ugyanis fizikailag nem képes erre. A kutya úszóképességének nagy része a test alakjától függ. Ismeretes, hogy a rövid lábú nagy mellű fajták, mint például a Bulldog, nehezen tartózkodnak a vízben. A sík arcúak, mint a Mopsz hajlamosak a légzési problémákra, emiatt könnyen elfáradnak. De remekül orvosolható egy mentőmellénnyel így a víz felszínen tarthatjuk kedvencünket.

- Próbáld meg elkerülni, hogy a vízből igyon.

Mindig vigyél magaddal friss vizet, amiből ihat és újra hidratált lesz. A tavak szennyezettek lehetnek, ami hasmenéshez vezethet.

Sok kutya ideges, amikor elsőként viszik vízpartra, ezért ösztönözzük, hogy kövesen minket a sekély vízbe. Ha ez tetszik neki, megpróbálhattok kicsit beljebb menni kedvenc játékával. Közben dícsérd meg, így tudja nincs mitől félnie. Ha nem áll készen, ne erőltesd. Hagyd, hogy a saját tempójában fedezze fel.
Az algák nyugodt vizekben és tavakban előforduló, veszélyes baktériumok. Nem könnyű észrevenni, de ismertetőjegye lehet, hogy zöld - barna pelyhek formájában gyűlnek össze, amikor virágzik, pedig kék – zöld színben láthatjuk meg a tavak tetején.
Miután hazaértünk alaposan fürdessük meg kutyusunkat, hogy megszabaduljon a felesleges baktériumoktól és homoktól, ami a viszketését megakadályozza. Ügyelj arra, hogy kedvenced füle mindig tiszta legyen és úszás után alaposan szárítsd meg.

Ha ezeket a hasznos információkat szem előtt tartjátok, akkor biztosak vagyunk abban, hogy kutyusod élvezni fogja minden percét az úszásnak.

About the author

Leave a Reply