Referenciák

FENG SHUI HÁZ

 

Ebben a házban szabad kezem volt, teljesen az alapoktól tudtam berendezni, egyedül a kiállások és a burkolatok voltak készen. 

Első lépésként: elkészítettem a helyiségek Feng Shui térképét. Az itt élők elemei szerint, választottunk két, meghatározó színt: a feketét és a fehéret. A nappali – étkező páros, a tájolást tekintve sötétebb a megszokottnál és csak a délutáni órákban kap napsütést, így itt meghagytuk a fehér falszíneket. Az étkező részt viszont, kiemeltük egy karakteres Olíva zöld árnyalattal.

A nappali fő bútoreleme: a kanapé volt. Ezért egy igazán egyedi darab és árnyalat mellett döntöttünk. Az ülőgarnitúrát Olaszországból hozattuk és a letisztult varrásnak köszönhetően tökéletesen passzolt, az általunk elképzelt enteriőrbe. Mivel a lakók eleme a Fém volt és szeretik a keleti kultúrát, így ennek megfelelő dekorációs darabokat használtunk. Így került a falra, fém polc, tradicionális Japán párologtató, díszpárna huzatok, fém állólámpa vagy a nyugalmat sugárzó keleti kép is.

A TV állvány rózsafából készült, de figyeltünk arra, hogy a lábai fémből legyenek. A puha szőnyeg  mesterséges gyapjúból szőtt és talán, a helyiség legérdekesebb látványa a falon futó mintázat, ami az egész egyensúlyt megteremti. Mivel az előszobából indul, tökéletesen vezeti, a bejárati ajtón bejövő Csi energiáját, tovább a fő élettérbe.

Az étkezőbe egy szélezetlen, tömör akácfa asztal került, fekete székekkel. A konyhában is törekedtünk a három, fő szín megtartásához, így táblásított tölgyfa munkalap, matt fehér frontok és matt fekete tárolók kerültek fel. A kamra ajtója eredetileg nyíló volt, de helytakarékosság miatt, tolóajtót csináltattunk.

A ház többi része is tükrözi a letisztultságot és egyediséget, amiket: az ajtókkal, szaniterekkel, küszöbökkel és dekorációs elemekkel tettünk teljessé.

MONOKRÓM FÜRDŐSZOBA

 

Megrendelőm határozott elképzeléseket vázolt fel, a fürdőszobájával kapcsolatban. 

Szeretett volna a kiszabott költséghatáron belül maradni és kíváncsi volt a helyiség Feng Shui térképére is. Szerencsére az előre megálmodott terven nem kellett módosítani, ami a fém darabokat helyezte előnybe, ugyanis Kinga eleme a Fém volt.

Ennek az elemnek az elsőszámú színei: a fekete, fehér és szürke. Így tökéletesen megtudtuk valósítani a monokróm hatást. Burkolatnak kő kerámia táblákat választottunk és hogy egy csipet természetet is belevarázsoljunk, csináltattunk egy vízhatlan, tölgyfa munkalapot. Erre ültettük rá a mosdókagylót, aminek az elvezető részét csupaszon hagytuk, erősítve ezzel az elemünk jelenlétét. 

Mivel pici szobáról beszélünk, így egy zuhanyzó kapott helyet, amit az élet osztásba tudtunk elhelyezni. Köztudott, hogy a víz közvetítő az energetikai pályák között és erős tisztító hatással bír, így a zuhanyzások minőségét is javítani tudtak ezzel az elhelyezéssel.

A dekorációs tárgyak pedig 80%-ban fémből készültek, amik csak tovább fokozzák a jó energiák áramolását.

 

FENG SHUI BABASZOBA

 

Íme egy Feng Shui babaszoba alaprajza és a születendő kislány eleme szerinti tájolások és megfelelő osztások.

FENG SHUI BABASZOBA

 

Íme egy Feng Shui babaszoba alaprajza és a születendő pici eleme szerinti tájolások és megfelelő osztások.

OTTHONOS MUNKAKÖR

 

Egy már meglévő otthont, mindig nehezebb kialakítani és a saját igényeinkre szabni, hiszen adottak a falak, a kiállások vagy éppen a burkolatok. Természetesen lehet ezeken változtatni, persze nagyobb munkával és költséggel is járnak, de ha az eredeti elrendezésnél maradunk, ahhoz kell formálni minden tudásunkat. Ennél a lakásnál egy kérése volt az itt lakóknak: készítsünk egy teljesen új alaprajzot, teljesen új elrendezéssel. Így egy tanácsadás keretein belül megbeszéltük az elképzeléseket, majd nekiláttam a rajzolásnak. Figyelembe kellett vennem, hogy a pár otthonról végzi a munkáját és a hölgy szeretne egy pihenő sarkot is kialakítani, ahova elvonulhat relaxálni, meditálni. 

Az előszobába egy tolóajtós beépített szekrényt terveztem és innen tudjuk megközelíteni a dolgozószobát. A lakásban két szoba is található és a Feng Shui elveit követve az első helyiség lesz a munka állomás. Tovább haladva elérjük a nappali – étkező – konyha hármasát, ahol a hatalmas nagy ablakoknak köszönhetően mindig kap elegendő napsütést a helyiség. Itt egy üvegajtóval leválasztunk egy darabkát a nappaliból és kialakításra kerül a “pihenő sarok”. 

A konyhát tulajdonképpen egy L alakú formára terveztem, amit kibővítettem egy asztallappal. A hosszú padot pedig a helytakarékosság miatt választottuk, ugyanis ha nincs használatban könnyen betolható az asztal alá és nem zavarja a közlekedési útvonalat. Egyedül a fürdőszobában lesz szükség nagyobb munkálatokat végezni. Itt ugyanis esedékes a régi vízvezetékek kicserélése, ezáltal pedig új burkolatot és kétszemélyes, épített zuhanyt is kap a helyiség. A mosókonyhában kialakításra kerül egy épített kutya fürdető, kedvencük Zora számára. A hálószoba nagysága miatt, tökéletes megoldás egy rejtett gardrób rész és egy Japán ágykeret kialakítása is.