Mi tartja életben a szerelmet?

A boldogság keresésének az útja nem mindig az egyszerű lépések között található.

 

Kezdetben lehet szó: vonzalomról, vágyról, majd a későbbiekben közös jövőképről. Ebben a világban számtalan, elkerülhetetlen problémával szembesülünk, amikre megoldást kell találnunk. Ez alól a párkapcsolat sem kivétel. Számos tényező befolyásolhat egy már meglévő kapcsolatot vagy éppen társunk megtalálását. Beszélhetünk itt költözésről, gyermekek születéséről, építkezésről, munkahelyi vagy éppen fizikai – lelki problémákról.

A párkapcsolati kudarcok többségét, (egy kutatás szerint) a hiányzó vagy hibás kommunikáció okozza. Ebből következik, hogy nem a “félrelépés”, a vita az anyagiakról, gyerekről, munkahelyről okozzák elsősorban a válást vagy a szakítást. Befolyásoló tényező, ahogyan a párok együtt élnek, ahogy egymással beszélnek, egymással viselkednek, ez a Feng Shui nyelvén a következőt jelenti: “minden azon múlik, hogy harmonikusan áramlanak-e a két partner energiái.”

1.

A Feng Shui, az egészséges életről és lakókörülményekről szóló kínai tan, ami a nyugati embernek egészen új megoldásokat kínál. A Feng Shui megmutatja nekünk, hogy egy jól átgondolt szobaátrendezéssel hogyan gyakorolhatunk kedvező hatást szerelmi viszonyunkra, magánéletünkre.

2.

Megtanít arra, hogy házak, lakások és helyiségek szoros kölcsönhatásban állnak lakóikkal, valamint azok egymáshoz való viszonyával. Tudatosan lépésről, lépésre felismerhetjük lakásunkban a lelkünk, illetve párkapcsolatunk tükörképét. Lakóhelyünk kedvező kialakítása, pozitívan hathat barátságainkra, életcéljainkra, egészségünkre és családunkra is.

 

“Ahhoz azonban, hogy helyesen alkalmazzuk a Feng Shuit, szükségünk lesz intuícióra és tudásra. Ezzel a bejegyzéssel belátást engedek a Feng Shui varázslatos világába és segítek elindulni ezen a teremtő úton.”

 

A lakás és a benne élő emberek között megfigyelhetünk szoros párhuzamokat vagy éppen ellentéteket. Mondok erre egy példát: az olyan pároknak, akiknek gondjuk van a szexuális életükkel, szemügyre kell venniük a hálószobájukat. Itt lehetnek nem megfelelő képek, bútorok, színek, rendetlenség, kacatok, amik hozzájárulnak a negatív energia rezgéséhez. Könnyen elronthatjuk otthonunk belső terét, ha nem az ELEMÜNK szerint rendezzük azt be. Például egy TŰZ elemmel rendelkező embernek, ha kék színű falat festünk vagy ágyneműt húzunk fel, gyengítjük az energiáját. Ugyanis a VÍZ elpusztítja a TŰZ elemet. Viszont ha zöld árnyalatokat használunk, ami a FA elemhez tartozik, termékeny ciklusba lép saját elemünkkel.

HA KEVÉS OTTHONUNK ENERGIÁJA

 

Számos negatív tényező befolyásolja, a Csi jótékony áramlását. Ilyen lehet a bejárati ajtó helyzete vagy az előszoba fénytelensége. Ha már az elején megakad a szabad energia áramlása, fel kell készülnünk arra, hogy levertek, frusztráltak leszünk minél több időt töltünk otthonunk falai között. Ha energiahiányban élünk, magyarázatot ad számos betegség formájára is. Képzeljük el egy napunkat: rosszul alszunk, fáradtan ébredünk és még “csak” most kezdődik a nap.

Munkába megyünk, emberekkel érintkezünk, beszélgetünk. Energiát fektetünk bele minden egyes pillanatba. Határidők betartása, megfelelési kényszer a kollégáknak, főnökünknek, önmagunknak. Hazaérve enerváltak, nyúzottak vagyunk és ahol a legjobbnak gondoljuk a feltöltődést, sem érezzük teljesnek magunkat. És akkor még nem említettem gyerekeket, háztartást és egyéb elvégzendő feladatokat. 

Otthonunknak a “legbiztonságosabbnak” kéne lennie és hazaérve töltekeznünk kéne belőle. Minden egyes pontjában áramolnia kéne a szabad energiának, akadályok nélkül. Ha sötét a folyosónk, nincs ablak a bejárati ajtónkon, érdemes egy szélcsengőt vagy báguá- tükröt helyezni föléje, melléje. Másik megoldás lehet a mennyezeti vagy falilámpa, aminek a bejárati ajtó megvilágosítását kell erősítenie. Érdemes az előszobába tükröt elhelyezni egy oldalsó falra, ugyanis a kívánt irányba téríti az energiaáramot.

 

HÁLÓSZOBA

 

Nem szabad elfelejteni, hogy egy párkapcsolat sem működik magától vagy tökéletesen. Mindig lesznek “akadályok”, kompromisszumok, elfogadások vagy éppen elengedések. Sokan úgy gondolják, hogy ez a helyiség ad “otthont” a szexualitásnak, intimitásnak. A Feng Shui tanítás szerint ez távolról sem az első pontok között található.

A hálószoba, ahogy a neve is kifejezi – az alvás helyszíne. A lakás azon pontja, ahol a feltöltődés és a kikapcsolódás az elsőszámú pont. Mivel életünk nagy részét ágyban töltjük, az első és legfontosabb dolog: az ágyunk elhelyezkedése. Lehetünk akármennyire ötletesek, inspiráltak, ha az ágy alatt egy Vízér vagy Hartmann zóna fut máris lőttek a nyugtató alvásnak. Kínában a fehér a halál színe, így jobb ha lemondunk a fehér ágyneműről. Ha partnert szeretnénk magunk mellett tudni alkalmazzunk rózsaszín falfestést mert az a párkapcsolat boldogságát jelenti.

 

KONYHA

 

Gondold át milyen a konyhád? Kicsi, rendetlen, szűk vagy zárt területű? Hogy van berendezve? Minden művelet folyamatosan kivitelezhető vagy bosszúságot okoznak különböző akadályok, korlátozza valami a szabad mozgásunkat? Manapság a modern konyha összehozza egy helyiségbe a TÜZET és a VIZET, ami a Feng Shui szempontjából igen kedvezőtlen.

Ha nem kivitelezhető, hogy a mosogatótelep és a tűzhely külön helyiségben legyen, akkor mindenképpen kerüljön közéje FA elem. Például munkalap, dekoráció vagy egy bonsai fa. Az étkezéshez könnyen lehet társítani a magánéletet is. Minél inkább szívvel készül egy étel, annál inkább tartósabb, összefonódottabb egy párkapcsolat. Az üres hűtőszekrény az előrelátás hiányát jelzi, nem csak a mindennapi életre vonatkozóan, hanem érzelmi téren is.

 

NAPPALI

 

Gondoskodj róla, hogy mindig tisztaság és rend legyen, hogy bármikor bemutathasd azt, nem csak a vendégeknek, hanem önmagadnak is! Helyezkedjen el a bejárathoz közel, legyen a vendéglátás, kikapcsolódás helyszíne. Legyen meleg és hívogató hatású. A nappali olyan szoba, ami a lelkünket és kapcsolatunkat tükrözi vissza. Ha nem érezzük szerencsésnek magunkat, meg kell vizsgálnunk ezen helyiség minden kis zegzugát.

Aki kapcsolatra vágyik, annak nem elég egy fotel, egy pár megsárgult könyv, telefon, tévé vagy egy alig gondozott növény. Akiket ilyen “berendezés” vesz körül, ne csodálkozzanak, hogy párkapcsolatai bonyolultak vagy keservesen alakulnak. Legyen gazdag színekben, mint például: sárga, zöld, bézs, kék. Ha szerelmet szeretnénk hozni a házba, változtassuk gyakran ülőhelyünket és a kapcsolat valamely aspektusa jelenjen meg poszter, dekoráció, kép formájában.

 

FÜRDŐSZOBA

 

Ebben a helyiségben rengeteg Sha, azaz negatív energia keletkezik. Előnyös színek között szerepel: a fehér, fekete és a kék. Utóbbi árnyalatunk tökéletesen jelképezi a VÍZ elemet, ami ehhez a helyiséghez köthető. Kevés rózsaszínt vagy az itt lakók elemének megfelelő színeket lehet alkalmazni. Kínában köztudott, hogy a víz nem csak fizikailag tisztít, de auránkat is megszabadíthatjuk a negatív behatásoktól, szennyeződésektől. Illetve a víz tökéletes közvetítő a fenti világba.

A sikeres párkapcsolat első titka, hogy színes törölközőket és dekorációkat helyezzünk ki. Fontos, hogy megjelenjen a női és a férfi energia is ebben a térben, ha tartós kapcsolatra vágyunk. Erre nagyon jó példa lehet, egy színes kis üvegcse, amibe illatos szappant töltünk vagy egy fakanócos illatgyertya. Itt már megjelenik mindkét energia, ugyanis a fakanóc önmagában már a férfi energiát, még a gyertya lágy illata a női rezgéseket emeli. India szobrokat is elhelyezhetünk ide, amik a VÍZ elemmel kölcsönösen működnek együtt és elősegítik a termékenységet.

“Mindannyiunkban ott szunnyad az igény, hogy szeressenek minket és szeressünk. Mi vagyunk otthonunk megteremtői és berendezői, tehát rajtunk múlik az, hogy boldogok és elégedettek legyünk.”

Így a végére, lassan belátjuk: nem is áll messze tőlünk a Feng Shui és milyen könnyedén alkalmazható életünkben is. Bíztatok mindenkit, hogy próbálja ki, az itt leírt módszereket és merjen változtatni megszokásain, berögződésein. Legyünk nyitottak a befogadásra és megláthatjuk a szerelem magasfokú rezgéseit!

 

A cikk egy rövid betekintést enged, soron következő kurzusom anyagáról. Ha érdekesnek, izgalmasnak találtad, felkeltette az érdeklődésedet, érdemes visszatérned és letöltened majd az erre vonatkozó: RÉSZLETES anyagot is. Addig is megtalálod a Feng Shui kurzusomat a weboldalon, ami átfogóan ismerteti a legfontosabb dolgokat és azokat alkalmazva, újra mgteremtheted a harmóniát otthonodban és körülötted!

 

Ölelés,

Loretta